Τι μέγεθος έχει το γκαζόν σας;

Όταν πρόκειται να αγοράσετε ένα χλοοκοπτικό, θα πρέπει να επιλέξετε το κατάλληλο μηχάνημα για την έκταση που καλύπτει το γκαζόν σας. Αλλά μην ξεχνάτε ότι η ικανότητα κοπής βασίζεται συνήθως σε επίπεδη και ανοικτή έκταση γκαζόν. Συνεπώς, αν το γκαζόν σας καλύπτει μη επίπεδες επιφάνειες ή υπάρχουν θάμνοι, τότε είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα χλοοκοπτικό με μεγαλύτερη ικανότητα κοπής. Αυτό είναι επίσης σημαντικό αν δεν θέλετε να κουρεύει το γκαζόν τη νύχτα.

Υπάρχουν απότομα πρανή στον κήπο σας;

Εάν το γκαζόν σας καλύπτει έκταση με απότομα πρανή, θα πρέπει να διαλέξετε και το κατάλληλο χλοοκοπτικό. Ένα ισχυρό χλοοκοπτικό με καλή πρόσφυση. Τα ρομποτικά χλοοκοπτικά χρησιμοποιούνται ακόμη και όταν βρέχει, για αυτόν το λόγο επιλέξτε ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό με τροχούς που προσφέρουν καλή πρόσφυση. Το πιο ισχυρό μοντέλο μας είναι το Automower™ 330X, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πρανή με κλίση έως και 45%.

Ο κήπος σας είναι περίπλοκος;

Εάν ο κήπος σας έχει περίπλοκα περάσματα και αποτελείται από διαφορετικά τμήματα, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι το χλοοκοπτικό μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός περίπλοκου κήπου. Μια καλή ιδέα θα ήταν να διαλέξετε ένα χλοοκοπτικό που διαθέτει καλώδια οδήγησης, με τα οποία θα εξασφαλίσετε εύκολα ότι το χλοοκοπτικό μπορεί να αντεπεξέλθει στις ανάγκες των στενότερων περασμάτων.

Σύστημα ασφάλειας

Βεβαιωθείτε ότι το ρομποτικό χλοοκοπτικό διαθέτει λειτουργία ασφάλισης μέσω κωδικού ΡΙΝ, συναγερμό και κατά προτίμηση σύστημα παρακολούθηση GPS. Εάν αναφέρετε την κλοπή του προϊόντος σας στην αντιπροσωπεία, το χλοοκοπτικό θα συμπεριληφθεί σε μια "μαύρη λίστα" και δεν θα είναι δυνατό το σέρβις του στο μέλλον.

Είναι εύκολη η κατανόηση των διαφόρων στοιχείων της οθόνης;

Οι περισσότεροι δεν το σκέφτονται κατά την επιλογή ενός ρομποτικού χλοοκοπτικού, αλλά σίγουρα είναι μια καλή ιδέα να ελέγξετε πώς λειτουργεί πραγματικά το σύστημα. Διαβάστε το εγχειρίδιο και ρίξτε μια ματιά στην οθόνη για να δείτε αν είναι σαφές, διαισθητικό και εύκολο στην πλοήγηση. Να θυμάστε ότι ακόμα και αν οι περισσότερες ρυθμίσεις γίνονται κατά την εγκατάσταση του χλοοκοπτικού σας, οι ρυθμίσεις του χρονοδιακόπτη και το μήκος κοπής αλλάζουν συχνά κατά τη διάρκεια της σεζόν. 

Πρώτα απ' όλα η ασφάλεια!

Δεν πρέπει να επιτρέπετε σε παιδιά και κατοικίδια να πλησιάζουν το χλοοκοπτικό, αλλά φυσικά κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί. Γι' αυτόν το λόγο, θα πρέπει να προσανατολιστείτε προς ένα χλοοκοπτικό με δίσκο κοπής με ανασυρόμενες λεπίδες. Καθώς το χλοοκοπτικό χρησιμοποιείται καθημερινά για κοπή, κόβει μόνο λίγο. Οπότε αν συναντήσει στο δρόμο του ένα πόδι, ο τραυματισμός δεν θα είναι σοβαρός.

Υπάρχει συνεργείο κοντά μου;

Όταν επιλέγετε ένα ρομποτικό χλοοκοπτικό θα πρέπει επίσης να λαμβάνετε υπόψη πόσο εύκολο θα είναι να έχετε πρόσβαση σε κάποιο συνεργείο. Ένας καλός αντιπρόσωπος ή ένα καλό συνεργείο θα σας προσφέρει βοήθεια με τις επισκευές, το σέρβις, τις ενημερώσεις του λογισμικού και την αποθήκευση κατά τους χειμερινούς μήνες. Δείτε εάν υπάρχουν αντιπρόσωποί μας στην περιοχή σας.

 

Τι πρέπει να προσέξετε πριν από την αγορά:


  • Οι ερπύστριες και το μέγεθος των τροχών επηρεάζουν το βαθμό δυσκολίας κίνησης σε απότομα πρανή
  • Προσφέρει ευκολία χρήσης και συντήρησης; Είναι ενοχλητικό να απευθυνθείτε στο σέρβις απλά και μόνο επειδή η λειτουργία του συστήματος είναι δυσνόητη
  • Εάν υπάρχουν πολλά πρανή και ο κήπος είναι περίπλοκος, αγοράστε ένα μεγαλύτερο μηχάνημα

 

Leave your comments

0
terms and condition.

People in this conversation

  • Nulla aliquam proin ac justo integer. Sed quis natoque vel sed lobortis. Aliquam turpis natoque. In non fusce id iaculis sem lacinia curabitur lobortis. Leo qui risus. Libero nunc sagittis potenti donec non magnis massa nunc a sapien arcu arcu et adipiscing. Habitasse lacus egestas. Nunc integer non. Massa eu dolor amet vulputate nullam aliquam vehicula pharetra.

Disclaimer